Psychologische hulpverlening bij u thuis of op locatie

Depressieve gevoelens

Het hebben van depressieve gevoelens is waarschijnlijk de meest voorkomende psychische klacht. Hoewel iedereen schommelende stemmingen heeft, kan het zijn dat u zich vaker somber of neerslachtig voelt. Wanneer deze gevoelens langer aanhouden, wordt ook wel gesproken van een depressie. Dit kan uiteindelijk zelfs het functioneren belemmeren en leiden tot zelfmoordgedachten. Laat u daarom helpen door een professional. Wij van Psy@Home hebben ervaring met het behandelen van cliënten met depressieve gevoelens in Leeuwarden en omgeving. Bovendien is onze psycholoog goed opgeleid en gecertificeerd.

Heeft u hier last van?

Wanneer u last heeft van depressieve gevoelens, dan zijn er een aantal klachten waar u last van kunt krijgen. Tevens kan er ook een overlap zijn met gevoelens van stress of angst. Symptomen kunnen onder meer zijn:

  • Niet meer kunnen genieten van dingen;
  • Voortdurend moe zijn en geen energie hebben;
  • Trager worden of juist heel rusteloos zijn;
  • Slaapproblemen en hele dag in bed willen liggen;
  • Eetproblemen, niet of juist heel veel eten;
  • Toegenomen prikkelbaarheid;
  • Concentratieproblemen;
  • Negatief zelfbeeld en toekomstbeeld;
  • Veel denken over dood en zelfmoord.

Wilt u af van het depressieve gevoel, dan kunt u zelf een aantal zaken doen. U kunt gezond eten, activiteiten blijven ondernemen en sporten. Maar om de problemen en gevoelens echt aan te pakken, is vaak professionele hulp nodig van bijvoorbeeld Psy@Home.

Hoe kunnen wij helpen?

Om depressieve cliënten te begeleiden, maken we vaak gebruik van een of meerdere effectieve behandelmethoden. U kunt hierbij denken aan Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie, ACT of cognitieve gedragstherapie. Samen met u en eventuele andere betrokkenen gaan we op zoek naar doelen en oplossingen voor uw depressieve stemming. Vaak zijn vijf tot acht sessies voldoende, al is dit afhankelijk van de ernst van uw situatie. We beginnen altijd met een intake, waarin praktische zaken aan bod komen en u vragen kunt stellen. Vervolgsessies kunnen plaatsvinden in Leeuwarden of bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.

Depressieve gevoelens overwinnen

Maak snel een afspraak

Bent u nieuwsgierig naar wat we in Leeuwarden of omgeving voor u kunnen doen? Wilt u weten welke methoden we u bieden voor uw sombere gevoelens? Belt u dan naar 06-23939188 of stuur ons een e-mail: info@psyathome.nl. Wij geven therapie overdag en in de avond en u heeft hiervoor geen doorverwijzing nodig. Bovendien werken wij zonder wachtlijst, dus we kunnen u snel helpen met uw depressieve stemming. Wanneer u genoeg heeft van depressieve gevoelens, dan zorgen wij er graag voor dat u weer lekker in uw vel komt te zitten.