Psychologische hulpverlening bij u thuis of op locatie

Uw psycholoog: Mariska de Jong-van der Henne

Mariska de Jong-van der Henne is de naam. Ik heb de universitaire studie psychologie gevolgd, ben afgestudeerd in de klinische psychologie en ben nu werkzaam als psycholoog. Wat interessant voor u is, is dat ik generalistisch geschoold ben. Dit betekent dat ik gekwalificeerd ben voor alle ambulant te behandelen psychische problemen. Na het afstuderen in de psychologie, ben ik de opleidingenCommitment Therapie (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie en Acceptatie gaan volgen. Daarnaast was ik deelnemer aan verschillende bijeenkomsten en lezingen, zoals ‘angst en depressie’, ‘verlies en rouw’, ‘verkennen van grenzen en mogelijkheden bij eenzaamheid’, ‘jongeren met psychische problemen’, ‘executieve functies’, ‘motiverende gespreksvoering’ en ‘eetstoornissen’.

Jeugdhulp Friesland als de Sluisgroep zijn de plekken waar ik eerder heb gewerkt als psycholoog. Jeugdhulp Friesland geeft aan kinderen en jongeren orthopsychiatrische en/of orthopedagogische zorg. De Sluisgroep helpt kinderen die op school zijn vastgelopen.

Eigen praktijk

Momenteel beschik over mijn eigen praktijk in Leeuwarden. Alhier behandel ik mensen met diverse psychische problemen. Denk aan gedragsproblematiek, werk- en studiegerelateerde problematiek, emotionele problematiek, sociale problematiek, ontwikkelingsproblematiek en relatieproblematiek. Naast psycholoog in mijn eigen praktijk ben ik aandachtscoach bij Wellzo. Hierbij gaat de aandacht uit naar de eigen ontwikkeling, het verwerken van problemen en het zelfstandiger worden.

Mijn persoonskenmerken zijn te beschrijven als sociaal vaardig, leergierig, geduldig, empathisch, opmerkzaam en verantwoordelijk.

Over de psycholoog