Psychologische hulpverlening bij u thuis of op locatie

Tarieven en vergoedingen voor psychologische hulpverlening

 • Consult in de psychologenpraktijk
  € 100,- per 50 minuten
 • Consult aan huis*
  € 110,- per 50 minuten
 • Trainingssessie aan huis*
  € 110,- per 50 minuten
 • Skype consult
  € 100,- per 50 minuten
 • E-mail consult
  € 50,-
 • Telefonisch consult**
  € 50,-
 • Avondtoeslag (na 18.00 uur)
  € 20,-

* Wij vragen € 0,35 per km voor als u niet in Leeuwarden woont. Als u woont in Leeuwarden rekenen we geen reiskosten.
** Een telefonisch consult duurt niet langer dan 30 minuten.

Tarieven en vergoedingen

Een afspraak met uw psycholoog kunt u kosteloos 48 uur van tevoren afzeggen. Dit kan telefonisch of per e-mail. Op die manier kunnen we eventueel iemand anders inplannen. Indien de afspraak niet of binnen 48 uur wordt afgezegd, worden de kosten van het consult in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Afhankelijk van de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar kunt u de behandelingen (ten dele) vergoed krijgen. Gemiddeld worden tenminste 5 behandelingen (ten dele) vergoed. Deze vergoeding geldt bij een aanvullende verzekering. Hierdoor hoeft u niet uw verplichte eigen risico aan te spreken voor deze behandelingen. Op deze manier zijn de behandelingen vaak voordeliger voor u, dan wanneer ze vergoed zouden worden vanuit uw basisverzekering. Dan zou u namelijk wel uw eigen risico moeten gebruiken.

Hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de door u gekozen aanvullende verzekering en uw zorgverzekeraar. Controleer in uw polisvoorwaarden of direct bij uw zorgverzekeraar wat geldt in uw situatie. Geef tijdens uw contact met uw zorgverzekeraar aan dat Psy@Home geregistreerd is bijhet NFG en de koepelorganisatie RBCZ. Vergeet ook niet te melden dat het een vergoeding betreft vanuit de aanvullende verzekering (psychosociale zorg).

NB De meeste van onze therapeutische behandelingen worden vergoed. Onze trainingen echter niet.

Vergoeding vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB)

Als u in het bezit bent van een PGB, kijken wij graag samen met u naar of er hulp mogelijk is vanuit deze regeling. Dit is afhankelijk van de hulp die u behoeft en wat er geboden wordt binnen het PGB.

Vergoeding via andere wegen

Als u in aanvankelijk niet in aanmerking komt voor een vergoeding, is het mogelijk een coulanceverklaring in te dienen. Dit gebeurt na de behandelingen. Deze verklaring dient u in bij uw zorgverzekeraar. Hiermee kunt u zo is behandelingen alsnog (deels) vergoed krijgen. Let wel, deze methode biedt u geen garantie op vergoeding. Wij kunnen u de benodigde coulanceverklaring verstrekken.

Het is ook mogelijk een (gedeeltelijke) vergoeding te ontvangen via uw werkgever of het UWV. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.

Wij hanteren de volgende betalingsvoorwaarden

Bij een consult aan huis wordt u verzocht het bedrag contant te voldoen. Kiest u voor een consult per Skype, e-mail of telefonisch? Dan mag het bedrag worden overgemaakt op rekening. Na zo’n consult ontvangt u per e-mail de factuur. Deze kunt u ter declaratie indienen bij uw zorgverzekeraar.