Depressieve gevoelens

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Depressieve gevoelens

Het hebben van depressieve gevoelens is waarschijnlijk de meest voorkomende psychische klacht. Hoewel iedereen schommelende stemmingen heeft, kan het zijn dat jij je vaker somber of neerslachtig voelt. Wanneer deze gevoelens langer aanhouden, wordt ook wel gesproken van een depressie. Dit kan uiteindelijk zelfs het functioneren belemmeren en leiden tot zelfmoordgedachten. Laat je daarom helpen door een professional. Wij van Psy@Home hebben ervaring met het behandelen van cliënten met depressieve gevoelens in Leeuwarden en omgeving. Bovendien is onze psycholoog goed opgeleid en gecertificeerd.

Heb je hier last van?

Wanneer je last hebt van depressieve gevoelens, dan zijn er een aantal klachten waar je last van kunt krijgen. Tevens kan er ook een overlap zijn met gevoelens van stress of angst. Symptomen kunnen onder meer zijn:

 • Niet meer kunnen genieten van dingen;
 • Voortdurend moe zijn en geen energie hebben;
 • Trager worden of juist heel rusteloos zijn;
 • Slaapproblemen en hele dag in bed willen liggen;
 • Eetproblemen, niet of juist heel veel eten;
 • Toegenomen prikkelbaarheid;
 • Concentratieproblemen;
 • Negatief zelfbeeld en toekomstbeeld;
 • Veel denken over dood en zelfmoord.

Wil je af van het depressieve gevoel, dan kun je zelf een aantal zaken doen. Je kunt gezond eten, activiteiten blijven ondernemen en sporten. Maar om de problemen en gevoelens echt aan te pakken, is vaak professionele hulp nodig van bijvoorbeeld Psy@Home.

Depressieve gevoelens overwinnen

Hoe kunnen wij helpen?

Om depressieve cliënten te begeleiden, maken we vaak gebruik van een of meerdere effectieve behandelmethoden. Je kunt hierbij denken aan Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie, ACT of cognitieve gedragstherapie. Samen met jou en eventuele andere betrokkenen gaan we op zoek naar doelen en oplossingen voor je depressieve stemming. Vaak zijn vijf tot acht sessies voldoende, al is dit afhankelijk van de ernst van je situatie. We beginnen altijd met een intake, waarin praktische zaken aan bod komen en jij vragen kunt stellen. Vervolgsessies kunnen plaatsvinden in Leeuwarden of bij je thuis in de eigen vertrouwde omgeving.

Maak snel een afspraak

Ben je nieuwsgierig naar wat we in Leeuwarden of omgeving voor je kunnen doen? Wil je weten welke methoden we je bieden voor je sombere gevoelens? Bel dan naar 06-23939188 of stuur ons een e-mail: info@psyathome.nl. Wij geven therapie overdag en in de avond en je hebt hiervoor geen doorverwijzing nodig. Bovendien werken wij zonder wachtlijst, dus we kunnen je snel helpen met je depressieve stemming. Wanneer je genoeg hebt van depressieve gevoelens, dan zorgen wij er graag voor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home