EMDR therapie

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
Ook ‘s avonds
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Hulp bij het verwerkingsproces

Meer dan 25 jaar geleden is een methode per toeval ontdekt die ondersteuning biedt bij het verwerken van schokkende ervaringen en traumatische gebeurtenissen. Deze methode heet EMDR, en staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Mariska de Jong-Van der Henne van Psy@Home is een ervaren psycholoog die onder andere gespecialiseerd is in EMDR-therapie. Je bent van harte welkom om kennis te maken met Mariska en de methodes van EMDR.

Wanneer EMDR-therapie?

EMDR wordt vooral toegepast bij het verwerken van een traumatische gebeurtenis. Zo helpt de therapie bij het verwerken van onder andere een (auto)ongeval, ernstige ziekte, overval, mishandeling, (seksueel) misbruik, brand of een oorlogssituatie. Ook wanneer je te maken hebt gehad met een verlieservaring helpt EMDR. Door EMDR-therapie kunnen de symptomen die verbonden zijn aan de traumatische ervaring verminderd worden, waaronder:

 • nare herinneringen aan de gebeurtenis
 • het herbeleven van de situatie
 • schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld
 • slaapproblemen
 • angst en paniek

Wat is EMDR therapie?

Tijdens EMDR-therapie wordt gewerkt in een aantal stappen. Eerst wordt er gevraagd terug te denken aan de situatie. Zo wordt er informatie verzameld over de gebeurtenis, en kan het verwerkingsproces beginnen. Je wordt vervolgens gevraagd de gebeurtenis zo goed mogelijk te herinneren, maar nu doe je dit in combinatie met afleiding, bijvoorbeeld door oogbewegingen, door geluiden of door pulsators. Dit proces wordt een aantal keren herhaald in zogenaamde sets waarmee steeds gewerkt wordt met afleidingen. Tussen elke set vraagt de psycholoog om je gedachten te verwoorden.

EMDR therapie

Psychologische hulpverlening thuis of op locatie

EMDR-therapie is vaak effectief en het werkt bovendien vaak snel. De psycholoog zal het proces goed met je doorspreken, en overleggen wat de beste gang van zaken voor je is. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid om in de praktijk van Psy@Home een afspraak te maken, maar de psycholoog kan ook bij je thuis langskomen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur voor de locatie. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts en kunt rechtstreeks een afspraak maken.

Contact opnemen met Psy@Home

Twijfel niet om contact op te nemen met Psy@Home wanneer je de hulp zou kunnen gebruiken van een ervaren psycholoog. Het is mogelijk om al op korte termijn een afspraak te maken. Dit doe je eenvoudig door het contactformulier hier op de site in te vullen. Je kunt ook telefonisch een afspraak maken via 06-23939188 of een mail sturen naar info@psyathome.nl. Samen bekijken we de mogelijkheden die EMDR-therapie in jouw situatie kan bieden.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home