Hoe ziet de behandeling eruit

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Werkwijze therapeutische sessies

Meldt je je aan voor een intakegesprek? Dan kan het gesprek vaak plaatsvinden binnen 1 à 2 weken in de praktijk in Leeuwarden of eventueel bij jou thuis. In dit gesprek wordt nader kennis gemaakt aan de hand van een aantal vragen. Naar aanleiding van jouw antwoorden kunnen we specifieke doelen (zoals b.v. een bepaalde angst overwinnen of een trauma verwerken) bepalen. Tevens nemen we tijdens dit eerste gesprek een aantal praktische zaken met jouw door (o.a. de wijze van betaling, afspraken, etc.). De vervolgafspraken kunnen in de praktijk in Leeuwarden plaatsvinden of desgewenst bij jou thuis. Indien mogelijk kunnen gesprekken verlopen via e-mail, beeldbellen of telefonisch.

Behandelingen op maat

Hoeveel therapeutische sessies je gaat volgen, hangt af van de aard en de ernst van de problematiek en jouw eigen inzet. Gemiddeld zijn 5 tot 8 sessies voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn dit er meer, soms minder. Ieder mens is (gelukkig!) verschillend, dus luister vooral goed naar jezelf gedurende de sessies.

Onze therapeutische sessies zijn behandelingen op maat. Dit betekent dat er wordt gekeken naar jouw specifieke situatie en je behoefte. Psy@Home past naar aanleiding daarvan de behandeling specifiek op jou aan. De behandeling die wij voor je inrichten, richt zich volledig op het behalen van jouw doelen. Zo kun je straks weer volledig zelfstandig en op eigen kracht verder.

Bij ons ben je niet gebonden aan een behandeltraject. Je mag daardoor op elk gewenst moment de therapeutische behandelingen stopzetten.

Werkwijze trainingen

Psy@Home biedt verschillende trainingen aan voor kinderen en jongeren. Deze trainingen vinden plaats in de praktijk in Leeuwarden of eventueel bij het kind/de jongere thuis. Voorafgaand aan de training voeren we een intakegesprek. Na afloop volgt een evaluatiegesprek. Dit gesprek vindt bij voorkeur plaats met het kind/de jongere en de ouder(s)/verzorger(s) samen. Tijdens het intakegesprek wordt besproken wat de reden is van het kind/de jongere om deel te nemen aan de training. Ook wordt er gekeken naar de doelen waaraan gewerkt kan worden. Tijdens het evaluatiegesprek wordt er stapsgewijs teruggekeken op de training. Hoe heeft het kind/de jongere deze ervaren? En wat heeft het opgeleverd en teweeg gebracht? Gemiddeld zijn 10 sessies voldoende voor deze trainingen. Let wel, dit is afhankelijk van de achtergrond en de doelen die gesteld worden. Individuele trainingen kunnen op elk moment worden gestart. Heb je interesse in groepstrainingen? Neem vrijblijvend contact op met Psy@Home.

    Neem contact op

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


    Psy@home Psy@home