Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
Ook ‘s avonds
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Tarieven en vergoedingen

Consult in de psychologenpraktijk               € 115,- per 50 minuten
Consult aan huis*               € 155,- per 50 minuten
Trainingssessie aan huis*               € 155,- per 50 minuten
Beeldbellen               € 115,- per 50 minuten
E-mail consult               € 57,50
Telefonisch consult**               € 57,50
Avondtoeslag (na 18.00 uur)               € 50%

 

* Wij vragen € 0,35 per km als u buiten Leeuwarden woont.
** Een telefonisch consult duurt maximaal 30 minuten.

Een afspraak met de psycholoog kun je kosteloos 48 uur van tevoren afzeggen, zodat er iemand anders kan worden ingepland. Dit kan telefonisch of per e-mail. Indien de afspraak niet of binnen 48 uur wordt afgezegd, worden de kosten van het consult in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering en van jouw zorgverzekeraar kun je de behandelingen (ten dele) vergoed krijgen. Gemiddeld worden tenminste 5 behandelingen (ten dele) vergoed. Deze vergoeding komt vanuit je aanvullende verzekering, waardoor je verplichte eigen risico niet wordt aangesproken. Op deze manier zijn de behandelingen vaak voordeliger voor je, dan wanneer ze vergoed zouden worden vanuit de basisverzekering. Dan zou je namelijk wel jouw eigen risico gebruiken.

Hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de door jou gekozen aanvullende verzekering en jouw zorgverzekeraar. Controleer in de polisvoorwaarden of direct bij de zorgverzekeraar wat geldt in jouw situatie. Geef tijdens het contact met de zorgverzekeraar aan dat Psy@Home geregistreerd is bij de NFG en de koepelorganisatie RBCZ. Vergeet ook niet te melden dat het een vergoeding betreft vanuit de aanvullende verzekering (psychosociale zorg).

NB De meeste van onze therapeutische behandelingen worden vergoed. Onze trainingen echter niet.

Vergoeding via andere wegen

Als je aanvankelijk niet in aanmerking komt voor een vergoeding, is het mogelijk een coulanceverklaring in te dienen. Dit gebeurt na de behandelingen. Deze verklaring dien je in bij de zorgverzekeraar om zo mogelijk toch nog in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Uiteraard biedt dit geen garantie dat dit wordt gehonoreerd. Deze coulanceverklaring kan de psycholoog van Psy@Home u verstrekken.

Via je werkgever of het UWV. Informeer bij je werkgever of het UWV naar de mogelijkheden.

Wij hanteren de volgende betalingsvoorwaarden

Bij een consult in de praktijk of bij jou huis wordt je verzocht het bedrag contant te voldoen of via internetbankieren aan het eind van de sessie. Kies je voor een consult via beeldbellen, e-mail of telefonisch? Dan mag het bedrag worden overgemaakt op rekening. Na het consult ontvang je per e-mail de factuur. Indien je recht hebt op vergoeding kun je de factuur ter declaratie indienen bij de zorgverzekeraar.

    Neem contact op

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


    Psy@home Psy@home