Trainingen

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Trainingen voor kinderen en jongeren

Psy@Home biedt verschillende trainingen aan voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar. Deze trainingen worden bij voorkeur individueel aangeboden door onze psycholoog uit Leeuwarden. Door het individuele aspect kunnen hulpvragen en doelen specifiek worden afgestemd op de behoefte van het kind/de jongere. Er vindt begeleiding op maat plaats.

De volgende trainingen worden aangeboden:

  • Een zelfbeeldtraining voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar;
  • Een sociale vaardigheidstraining voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar (groepstraining mogelijk);
  • Een faalangstreductietraining voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar (groepstraining mogelijk);
  • Zelf plannen voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar;

Zelfbeeldtraining

De zelfbeeldtraining is bedoeld voor kinderen en jongeren die een negatief zelfbeeld hebben en daardoor worden gehinderd in hun dagelijks functioneren. In de zelfbeeldtraining leren kinderen en jongeren om positiever naar zichzelf en de wereld te kijken door middel van een cognitief-gedragstherapeutische behandeltechniek.

Sociale vaardigheidstraining

De sociale vaardigheidstraining is voor kinderen en jongeren die sociaal onvaardig gedrag laten zien en hun sociale vaardigheden en weerbaarheid willen versterken en vergroten. De training versterkt het gevoel van zelfvertrouwen en het kind/de jongere leert zichzelf, anderen en sociale situaties beter kennen en begrijpen.

Faalangstreductietraining

De faalangstreductietraining is voor kinderen en jongeren die last hebben van symptomen van faalangst en daardoor worden gehinderd in hun dagelijks functioneren. In de training leert het kind/de jongere beter omgaan met de angst en leren zij technieken om de faalangst te verminderen of zelfs de faalangst te overwinnen.
Deze training is tevens geschikt voor jongeren die last hebben van examenvrees.

Zelf plannen

De training Zelf plannen is voor jongeren met AD(H)D die problemen ervaren met plannen en organiseren. De training Zelf plannen is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie en is een bewezen effectieve methode om jongeren met AD(H)D plannings- en organisatievaardigheden aan te leren en hun executief functioneren te verbeteren. In de training leert de jongere om bijvoorbeeld zijn schoolwerk beter te plannen en te organiseren.
De diagnose AD(H)D is niet vereist om te kunnen deelnemen aan de training.

    Neem contact op

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


    Psy@home Psy@home