Faalangst overwinnen

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Faalangst overwinnen?

Wil je je faalangst overwinnen? Of heb je een zoon of dochter die in Leeuwarden of omgeving veel moeite heeft met het maken van toetsen? Neem dan contact met ons op van Psy@Home. Wij kunnen je meer vertellen over de soorten van faalangst. Er zijn drie soorten faalangst te onderscheiden. Cognitieve faalangst die wordt ervaren bij het maken van toetsen en tijdens het leren van bijvoorbeeld woorden en formules, sociale faalangst welke wordt ervaren in sociale contacten, zoals in de omgang met andere leerlingen op school, tijdens feestjes, in vriendschappen en bij spreekbeurten en presentaties voor de klas en motorische faalangst die tot uiting komt met alles waarbij bewogen wordt. Wij helpen jou of je kind om de angst te overwinnen. Op die manier ontstaat een juist zelfbeeld en kan jij of je zoon of dochter situaties overwinnen in de toekomst.

Faalangst symptomen

Denk je dat jijzelf of je kind last heeft van faalangst? Dan kun je zelf een aantal symptomen herkennen. Het gaat om de angst om fouten te maken of bang zijn om iets niet goed te doen. Herken je de vrees om te mislukken en niet aan verwachtingen te voldoen? Kenmerken zijn onder andere:

 • Veel behoefte hebben aan feedback;
 • Een negatief of laag zelfbeeld;
 • Lichamelijke klachten als buikpijn, zweten en trillen;
 • Overmatig piekeren;
 • Veel vragen stellen over toetsen of juist niets vragen.

Faalangst overwinnen

Dit zijn slechts enkele signalen van faalangst. Wil je hier meer over weten of wil je hulp inschakelen om ze te kunnen overwinnen? Dan zijn wij van Psy@Home je graag van dienst.

Faalangst training voor volwassenen en kinderen bij Psy@Home

Je kunt in Leeuwarden en omgeving bij ons gebruikmaken van onze speciale faalangst trainingen. Die zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren en worden individueel gegeven. Op die manier is er alle aandacht en kun jij of jouw kind snel en veilig faalangst overwinnen. Bij een intake worden de doelen gesteld, waaraan in de training gewerkt wordt. We besteden onder andere aandacht aan speciale ademhalings- en ontspanningsoefeningen om de faalangst zelf te kunnen overwinnen.

Direct contact voor een afspraak

Heb je vragen over de specifieke situatie of wil je weten wat we in Leeuwarden of omgeving voor je kunnen doen? Neem dan telefonisch contact op met ons door te bellen naar 06-23939188. Je mag ook een e-mail sturen naar info@psyathome.nl. We reageren dan zo snel mogelijk op je bericht. Bij ons zijn er geen wachtlijsten voor faalangst, dus we helpen je vrijwel direct om angsten te overwinnen. Laat angst niet langer je leven of dat van je kind beheersen, maar zet vandaag nog de eerste stap om faalangst te overwinnen!

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home