Faalangsttraining

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Geen last meer van faalangst

Op zoek naar faalangsttraining voor je zoon of dochter in Leeuwarden of omgeving? Wist je dat er verschillende soorten faalangst onderscheiden kunnen worden? Je hebt misschien weleens gehoord van cognitieve faalangst. Hierbij wordt angst ervaren bij het maken van examens en het leren van bijvoorbeeld woorden of formules. De andere twee zijn wellicht iets minder bekend. Zo is er sociale faalangst, waarbij angst wordt ervaren in sociaal contact. Denk hierbij aan op school, bij vriendschappen en presentaties. De laatste vorm is motorische faalangst. Deze vorm heeft te maken met alles waarbij spieren komen kijken. Dit kan een les gymnastiek zijn, maar ook het werken met machines of tekenen. De faalangsttraining wordt afgestemd op je kind. De trainingen worden gegeven voor kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar.

Hoe kun je deze vorm van angst herkennen?

Wil je graag weten of je kind faalangsttraining nodig heeft in Leeuwarden of in de regio?

Je kunt zelf een aantal signalen herkennen. Faalangst wordt omschreven als de angst om fouten te maken of bang zijn iets niet goed te doen in situaties waarin je beoordeeld wordt. Het is de vrees om te mislukken en niet aan verwachtingen van anderen te kunnen voldoen. Kinderen en jongeren met faalangstige gevoelens hebben vaak een negatief zelfbeeld. Andere kenmerken zijn onder andere:

 • Je kind heeft veel behoefte aan feedback;
 • Je zoon of dochter heeft een laag zelfbeeld;
 • Een aantal lichamelijke klachten, zoals buikpijn, zweten en trillen;
 • Je kind of jongere piekert veel;
 • Stelt veel vragen bij toetsen of durft juist helemaal geen vragen te stellen.

Bovenstaande is maar een greep uit de signalen van faalangst. Wil je meer hierover weten of over onze faalangsttraining? Bel of mail ons dan direct.

Faalangst training

Onze faalangsttraining

Wij van Psy@Home stemmen onze faalangsttraining af op de behoeften van je zoon of dochter. De training wordt een-op-een gegeven, zodat er voldoende tijd is voor je kind. Tevens is het mogelijk om groepstrainingen bij ons te volgen.

Tijdens het eerste gesprek bespreken wij welke doelen wij tijdens onze faalangsttraining gaan stellen, deze kunnen gedurende de behandeling bijgesteld worden. In de vervolgsessies zullen verschillende onderwerpen aan bod komen, bijvoorbeeld speciale ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ook krijgt je kind huiswerk mee, zodat er ook thuis geoefend kan worden.

Graag wat meer informatie?

Wanneer jij of je kind een faalangsttraining bij ons wil volgen, kun je het contactformulier op de website invullen. Omdat wij geen wachtlijst hebben, kun je in de meeste gevallen binnen 1 of 2 weken bij ons terecht. De training vindt plaats in de praktijk in Leeuwarden en kan eventueel bij jou thuis plaatsvinden. Wanneer je graag meer informatie ontvangt, dan kun je ons ook bellen (06-23939188) of mailen (info@psyathome.nl). Voor faalangsttraining moet je bij Psy@Home zijn.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home