Onzekerheid

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Onzekerheid verhelpen bij Psy@Home

Een droge mond, klamme handen en een snelle hartslag zijn allemaal symptomen van onzekerheid. Iedereen in Leeuwarden en omgeving is weleens onzeker geweest. Onzekerheid kan zich op verschillende vlakken voordoen: binnen je relatie, op financieel gebied of sociaal vlak. Ook tijdens het werk kun je onzeker zijn. Onzeker zijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het komen door een gebeurtenis uit het verleden of door de relatie met je ouders. Wanneer je zo onzeker bent dat het je dagelijks leven gaat beïnvloeden, dan is het zaak om de professional van Psy@Home in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat je weer vol zelfvertrouwen door het leven gaat.

Onzekerheid herkennen

De volgende signalen kunnen onder andere duiden op onzekerheid:

 • Je vergelijkt jezelf voortdurend met anderen;
 • Je durft geen risico’s te nemen;
 • Je voelt je snel persoonlijk aangevallen;
 • Je raakt snel gefrustreerd, ongeduldig of boos;
 • Je kunt niet omgaan met complimenten;
 • Je verontschuldigt je voor de kleinste dingen;
 • Je vindt het moeilijk om je persoonlijke grenzen te bewaken;
 • Je bent bang om afgewezen te worden;
 • Je bent bang om fouten te maken en wil alles perfect doen.
Onzekerheid

De gevolgen van onzekerheid

Onderzoek heeft aangetoond dat een groot gedeelte van de bevolking last heeft van verlegenheid, tot op zekere hoogte is dit zelfs gewoon. Verlegenheid gaat vaak samen met onzekerheid. Kun je door jouw onzekerheid niet of beperkt functioneren in het dagelijks leven, dan is het zaak om actie te ondernemen. Chronische onzekerheid kan namelijk in verschillende stoornissen resulteren. Denk hierbij aan depressiviteit, sociale fobie of een minderwaardigheidscomplex.

Onzekerheid behandeling bij Psy@Home

Het is belangrijk om je te realiseren dat iedereen af en toe last heeft van onzekerheid. Onzeker zijn wordt pas een probleem wanneer het je dagelijks leven gaat beïnvloeden. Je gaat lastige situaties uit de weg, je twijfelt aan alles of je verbergt je onzekerheid achter alcohol of andere (verdovende) middelen. Wij van Psy@Home helpen je graag bij het ontdekken waarom je onzekere gevoelens hebt en hoe je een beter zelfbeeld kunt krijgen. Je kunt bij ons terecht voor therapie op maat. Wij houden rekening met je situatie en je behoeften. De therapie vindt plaats in de praktijk in Leeuwarden en kan eventueel bij u thuis plaatsvinden.

Direct een afspraak maken

Zou je graag meer informatie ontvangen over hoe wij onzekerheid kunnen behandelen in Leeuwarden en omgeving? Of heb je nog een andere vraag die je graag zou willen stellen? In beide gevallen staat de psycholoog graag voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 06-23939188. Wij bespreken graag met je hoe wij je van dienst kunnen zijn. Stuur je liever een e-mail, dan kan dit naar info@psyathome.nl. Neem direct contact op en wij zorgen ervoor dat je onzekerheid binnenkort verleden tijd is.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home