Overspannenheid

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Te veel stress? Zoek hulp!

Heb je last van overspannenheid en uit zich dat in lichamelijke en geestelijke klachten? Dan is het tijd om hulp te zoeken. Wij van Psy@Home kunnen je helpen om te onderzoeken waar de stress vandaan komt. Ook begeleiden we je vervolgens bij het verminderen van de stress. Op die manier kunnen we een burn-out voorkomen. Heb je hier al last van, dan begeleiden we je bij het verminderen van de overspannenheid. Het lichaam geeft aan dat het stressniveau te hoog is en dat je moet minderen. Zie dit als een waarschuwing en zoek hulp!

Geestelijke en lichamelijke klachten

Het kan per persoon verschillen welke klachten ervaren worden bij overspannenheid. Bij de een uit dit zich in lichamelijk ongemak en een ander kan geestelijke problemen ervaren. Heb je last van een of meer van onderstaande symptomen, dan is stress mogelijk de boosdoener:

 • Concentratieproblemen;
 • Neerslachtig en stemmingswisselingen;
 • Opgejaagd gevoel;
 • Nergens zin in;
 • Angst- en paniekklachten;
 • Vermoeidheid en slapeloosheid;
 • Pijn in spieren (nek en schouders);
 • Buik- en hoofdpijn.

Merkt je dat je te maken hebt met een van bovenstaande symptomen? Bedenk dan goed of je te maken heeft met te veel stress, waardoor overspannenheid kan ontstaan. Wij helpen je graag.

Burn-out

Zo bouwen we het stressniveau af

Overspannenheid ontstaat door een teveel aan stress. Daarom zijn onze behandelingen in Leeuwarden en omgeving erop gericht om te onderzoeken waar het probleem door veroorzaakt wordt en om de stress te verminderen. we gaan op zoek naar de juiste behandelvorm, zoals cognitieve gedragstherapie, Acceptatie en Commitment Therapie of oplossingsgerichte korte psychotherapie. We beginnen met een intakegesprek waar de behandeling op wordt gebaseerd. Vaak zijn vijf tot acht vervolgsessies voldoende om je doelen te bereiken, zodat je op eigen kracht verder kunt na de overspannenheid. We kunnen je helpen in onze praktijk in Leeuwarden of bij je thuis in de eigen vertrouwde omgeving, maar ook beeldbellen is mogelijk.

Overspannenheid tegengaan?

Vaak weten mensen wel dat te veel stressgevoelens niet goed zijn, maar het is moeilijk om hier zelf iets aan te veranderen. Laat je daarom helpen door onze psycholoog. Samen gaan we de strijd aan tegen je overspannenheid en helpen we je om weer rust te vinden. Je kunt vrijwel direct bij ons terecht en je hebt geen doorverwijzing van je arts nodig. Vraag om meer informatie of plan direct een intakegesprek in via 06-23939188 of info@psyathome.nl. Wij zijn in Leeuwarden en omgeving hét adres om overspannenheid aan te pakken.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home