Paniekaanval

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Last van paniekaanvallen?

Krijg je regelmatig een paniekaanval? En wil je in Leeuwarden of omgeving graag hulp om deze angstaanvallen onder controle te krijgen? Dan helpen wij van Psy@Home je graag. Spanningen en angst kunnen verschillende lichamelijke symptomen veroorzaken. Soms houden deze verschijnselen lang aan en worden ze zelfs erger. Wanneer de angst de baas over je wordt, dan spreken wij van een paniekaanval. Deze aanval kan een paar minuten, maar ook 1,5 uur duren. Wanneer je regelmatig last hebt van paniekaanvallen, dan kun je terecht bij Psy@Home. Samen met jou gaan wij op zoek naar de oorzaak van deze aanvallen en helpen we je deze onder controle te krijgen.

Wat te doen bij een paniekaanval?

Ervaar je wel eens een paniekaanval? Hier zijn enkele tips om direct toe te passen:

 • Probeer rustig te ademen, bijvoorbeeld door 3 seconden in te ademen en 6 seconden uit te ademen.
 • Doe iets waardoor je afgeleid raakt van je hartslag en ademhaling, bijvoorbeeld naar buiten lopen, hardop lezen of water drinken.
 • Weet dat het vanzelf minder wordt.

Wat doen na een paniekaanval?

Een paniekaanval zal vanzelf over gaan. Probeer na de paniekaanval altijd te bedenken waarom je een paniekaanval had. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Heb ik last van stress en spanningen die ik zelf niet door heb?
 • Zijn er situaties waar ik spanningen van krijg? En waarom?
 • Welke lichamelijke klachten krijg ik bij spanning?

Heb je vaker last van paniekaanvallen, dan kun je ervoor kiezen om een behandeling te starten.

Symptomen van een paniekaanval

Wanneer je een paniekaanval hebt, dan kunnen er verschillende klachten optreden. Sommige mensen zullen ‘maar’ van één of twee klachten last hebben, terwijl anderen meerdere klachten tegelijkertijd ervaren. De klachten die het meest voorkomen bij een paniekaanval zijn:

 • Een snelle hartslag, duizeligheid, koude rillingen, transpireren, beven;
 • Tintelingen of een doof gevoel in je handen of voeten;
 • Een droge mond, misselijk zijn, maagpijn, diarree of braken;
 • Rood worden, hoofdpijn, benauwdheid, hyperventilatie, angst om flauw te vallen;
 • Je hebt het gevoel dat je niet meer weet wie of waar je bent.

Bovenstaande is maar een greep uit de verschijnselen van een angstaanval. Wanneer je hierover meer wilt weten, kun je altijd contact opnemen met ons.

Paniekaanval

Therapie tegen paniek bij Psy@Home

Het kan zijn dat je maar eenmaal in je leven een angstaanval krijgt en daarna er nooit meer last van hebt. Het kan ook zo zijn dat je regelmatig te maken hebt met een paniekaanval. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je deze aanvallen niet onder controle krijgt, is het zaak om contact met ons op te nemen. Wij hanteren geen wachtlijst. Je kunt binnen 1 à 2 weken bij ons terecht in Leeuwarden. Wij bieden je maatwerk. Samen met jou bekijken we je situatie en je behoeften en daar passen wij de behandeling op aan.

Direct een afspraak maken

Wil je graag meer weten over hoe wij hulp kunnen bieden in Leeuwarden of omgeving bij een paniekaanval? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen. Je kunt direct op onze site het contactformulier invullen of je kunt een e-mail sturen naar info@psyathome.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 06-23939188. Onze psycholoog staat je graag te woord. Krijg ook jouw paniekaanvallen onder controle en neem contact met ons op.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home