Sociale vaardigheden

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
‘s Avonds op aanvraag
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

Sociale vaardigheden trainen

Ben je op zoek naar een training in Leeuwarden of omgeving voor sociale vaardigheden voor je zoon of dochter? Dan ben je bij Psy@Home aan het juiste adres. Deze vaardigheden zijn belangrijk om goed met andere mensen om te kunnen gaan. Ze zijn dus noodzakelijk voor het opbouwen, maar ook voor het in stand houden van relaties. Wanneer je kind zich niet sociaal gedraagt, dan kan dit negatieve gevolgen hebben als buitensluiting en zelfs pesten. Onze sociale vaardigheidstraining helpt je kind hoe om te gaan met verschillende situaties en anderen te begrijpen. Onze training is bedoeld voor kinderen van 10 tot 18 jaar en altijd op maat.

Hoe herken je sociaal onvaardig gedrag?

Wanneer kinderen en jongeren sociale vaardigheden niet goed beheersen, dan lopen zij het risico om afgewezen en zelfs gepest te worden. Zij vinden het lastig om situaties in te schatten, en als ze dit wel doen, dan is dit meestal negatief. Jongeren die deze vaardigheden niet hebben, laten verschillende gedragsbeelden zien: van zeer stil tot agressief gedrag (en alles wat daartussenin zit). Een paar kenmerken zijn:

 • Niet voor zichzelf kunnen opkomen;
 • Woede-uitbarstingen;
 • Extreem verlegen zijn;
 • Pleasen;
 • Zelf pesten of gepest worden.
Sociale vaardigheden

Dit zijn maar een paar kenmerken. Wanneer je hierover meer wilt weten, neem dan contact op. Wij vertellen je graag meer hierover.

Hoe gaat onze training in zijn werk?

Bij Psy@Home kun je terecht voor een sociale vaardigheidstraining voor kinderen en jongeren die niet over deze vaardigheden beschikken of hun vaardigheden willen vergroten. Onze training wordt afgestemd op de behoefte van je kind. In het intakegesprek bekijken wij hoe wij je kind sociaal vaardiger kunnen maken. Doelen worden gesteld, deze kunnen, indien gewenst, tijdens de sociale vaardigheidstraining worden bijgesteld. Daarnaast wordt er begeleiding op maat geboden. Zo kunnen de sessies op locatie in Leeuwarden plaatsvinden, maar ook bij je thuis. Verschillende vaardigheden komen aan de orde. Denk hierbij aan hoe om te gaan met complimenten, grenzen bewaken en emoties herkennen. Aan het einde van elke sessie zal je kind een opdracht meekrijgen, zodat er ook thuis geoefend kan worden. Zo wordt het zelfvertrouwen verbeterd en zal je zoon of dochter zichzelf, anderen en sociale situaties beter kunnen inschatten.

Heb je nog een vraag? Bel of mail ons

Wanneer je graag meer wilt weten over onze sociale vaardigheidstraining, dan kun je contact met ons opnemen. Wij bespreken graag met je welke vaardigheden er tijdens onze training behandeld worden en wat er mogelijk is bij ons op locatie in Leeuwarden of bij je thuis. Ook voor andere vragen of meer informatie staat onze psycholoog graag voor je klaar. Bel ons vandaag nog (06-23939188), stuur een e-mail (info@psyathome.nl) of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag bij het verbeteren van de sociale vaardigheden van je zoon of dochter.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home