Trauma verwerken

Vergoedingen mogelijk
 Afspraak op korte termijn
Ook ‘s avonds
Aangesloten bij NFG
Geregistreerd bij RBCZ

1 op de 5 moet trauma verwerken

Heb je iets ergs meegemaakt en wil je hulp om dit trauma te verwerken? Dan staat de psycholoog van Psy@Home voor je klaar. Je bent niet de enige. Een deel van de mensen slaagt er zelf in om een schokkende gebeurtenis te verwerken, maar voor één op de vijf geldt dat ze last blijven houden van bijvoorbeeld herbelevingen of nachtmerries. Of het nu gaat om een plotseling overlijden, verkrachting of ander trauma, onze gediplomeerde psycholoog helpt je om dit te verwerken. Hoe kunnen wij je van dienst zijn in Leeuwarden of omgeving?

Herkennen van een trauma

Ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen kunnen diverse klachten opleveren. Wanneer je deze niet juist kunt verwerken, dan kunnen ze het functioneren ernstig belemmeren. Je kunt een trauma onder andere herkennen aan één of meerdere van de volgende klachten:

 • Nachtmerries en herbelevingen;
 • Overdreven waakzaamheid;
 • Vervreemding en emotionele vervlakking;
 • Angsten en schuldgevoelens;
 • Concentratieproblemen;
 • Lichamelijke klachten;
 • Zelfbeschadiging of gebruik verdovende middelen;
 • Stemmingswisselingen.
Trauma verwerken

Dit zijn slechts enkele klachten die je kunt hebben. Merkt je dat je last hebt hiervan? Wacht dan niet en schakel hulp in om je gevoelens op de juiste manier te verwerken.

Mogelijke behandelingen

Een trauma verwerken is een zeer heftig en ingrijpend proces, waarbij je professionele begeleiding nodig heeft. Bij ons in Leeuwarden en omgeving vindt je wat je zoekt. We kunnen je op verschillende manieren leren hoe om te gaan met het trauma. Wij bieden onder meer EMDR. Dit staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing. Hiermee boeken we veel goede resultaten.

Over Psy@Home in Leeuwarden

Heb je nog vragen over EMDR? Of wil je weten of je last hebt van een trauma? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben geen wachtlijsten en je hebt ook geen doorverwijzing van de huisarts nodig. In een intakegesprek nemen we je klachten en mogelijke behandelingen voor het verwerken door. Maak een afspraak en bel 06-23939188. Je mag ook mailen naar info@psyathome.nl. Tevens kun je het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak. Wij staan voor je klaar in Leeuwarden en omgeving om je te helpen je trauma te verwerken.

  Neem contact op

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Psy@home Psy@home